Eläinten Ensihoitoyhdistys
Uutisia Lääkäri vastaa Hoito-ohjeet Tuotteet Staff Info

Automaattiset vedenpinnan korkeuden hälytykset

Automaattiset vedenpinnan korkeuden hälytykset
Kysymys vieraskirjastamme:
Erittäin huolestuneena haluaisin tuoda julki seuraavan tapauksen : 23.1.2000 alkoi erään pienen merenranta kylän sammakko-ojassa automaattiset pintamittaushälyttimet hälyttämään...Huolestuttavinta asiassa on se että kyseinen hälytys ei aihuttanut mitään toimenpiteitä asian tarkastamiseksi. No onnksi tälläkertaa kyseesä oli aiheeton hälytys laiteviasta johtuen, olihan koko ojakin kauttaaltaan umpijäässä...Mutta parannuksena ehdottaisin hälytysyhteyden parantamista maanmainion VIRVE-järjestelmän avulla jolla saataisiin suora yhteys eehyn yksiköihin.

EEHY vastaa

Automaattisen pintamittaushälytyksen tullessa EEHY:n hälytyskeskukseen, aiheuttaa se aina hälytysohjeen mukaiset toimenpiteet. Näin myös tässäkin tapauksessa. Koska hälytys tuli laitevikana, ei kohteeseen kuitenkaan lähetetty normaalia automaattihälytyslähtöä (tämän kohteen kyseessä ollessa EP3, EC01, paikallinen sopimuspalokunta sekä PG asemalta 1 PG12 ja PG15)

Koska nyt on talvi ja oja oli jäässä sekä sen tiedettiin varmuudella olevan tyhjä sammakoista (jotka ovat lomailemassa tällä hetkellä Puerto Ricossa) kävi kohteessa seuraavana päivänä automaattihälytyslaitteiston toimittajan edustaja tarkistamassa laitteet.

Mitä tulee ehdotukseenne VIRVE-verkon käytöstä suorana yhteytenä EEHYN:n yksiköihin, joudumme toteamaan, että tällaisen järjestelmän käyttöönotto on turvallisuuskysymyksien kannalta mahdotonta. EEHY käyttää yksiköissään korkealaatuisia lääkinnällisiä laitteita, joita alunperinkin sutena syntyneen VIRVE-verkon päätelaitteet häiritsevät. Koska potilasturvallisuus on meille tärkeätä, emme halua ottaa turhia riskejä tässä asiassa. Sen sijaan VIRVE-verkkoon perustuvien laitteistojen käyttöä automaattihälyttimien ja EEHY:n hälytyskeskuksen välillä voidaan harkita.

Elias Koskenlaita
Asiantuntijaeläinensihoitolääkäri
eehy

© Copyright Eehy 1999-2004