Eläinten Ensihoitoyhdistys
Uutisia Lääkäri vastaa Hoito-ohjeet Tuotteet Staff Info

Ihmisen pelastaminen monnista

Ihmisen pelastaminen monnista
Kysymys vieraskirjastamme:
Miten onnistun vatsahuuhtelemaan noin 5 ja puoli viikkoa vanhan metrin mittasen Munansyöjä-Monnin luulen että se on syönyt Äitini sillä sitä ei oo näkyny ja ois vähä nälkä... tämä eläinhän on kaksisukuinen niin miten leikkaus onnistuisi sillä niitä on talossani jo 301 kpl, tosin niistä tulee hyvää muhennosta mutta en osaa valmistaa sitä, Äitini teki sitä ennen kuin hän katosi noin 3 viikkoa sitten!!! HELP ME PLEASE!!!

Pelastaminen monnin vatsasta

Ennen kuin aloitat, avaa monnin suu ja kutsu äitiäsi nimeltä. Jos joku vastaa, on hän vielä vatsassa. On tutkimuksia (Pennanen 1972, 1980, 1988, 1990, 1995) joiden mukaan on teoriassa mahdollista elää munansyöjämonnin vatsassa. Täytyy kuitenkin muistaa monnin mahan sisäpinnan solujen erittämä vaarallinen, väkevä suolahappo.

Jos äitisi on monnin vatsassa, onkin ensimmäinen varsinainen pelastustoimenpide tämän hapon saattaminen pois pelistä. Näin lisätään selviytymismahdollisuuksia. Hae apteekista ranitidiini -nimistä lääkeainetta (reseptivapaana Ranimex 150mg). Liuota 10 kpl 150mg:n tablettia 2 desilitraan vettä, ja anna liuos monnille 20 ml:n ruiskulla. Tämä estää hapon eritystä. Kun tämä on tehty, anna monnille oksetusjuuriuutetta (ipeca) ad. 15ml. Jos monni oksentaa äitisi ulos, ovat asiat kunnossa. Muuten joudutaan turvautumaan kirurgiseen toimenpiteeseen.

Pelastaminen monnin suolistosta

Jos äitisi ei vastaa, on todennäköistä, että hän on siirtynyt monnin suolistoon. Tässä tapauksessa ainoa tapa on suolistohuuhtelu jotta äitisi tulisi ulos peräsuolen kautta. Juota monnille Orionin reseptivapaata Colonsteril mikstuuraa (tai anna ruiskulla) 0,3-0,6 l/t ad 0,6-1,8 l 1-3 tunnin kuluessa. Jos äitisi ei muutaman tunnin kuluessa putkahda ulos peräsuolesta, joudutaan turvautumaan kirurgiseen toimenpiteeseen

Monnin leikkaminen

Monnin leikkaaminen (erityisesti jos niitä on 301 kpl) tulee kalliiksi. Suosittelemme muhennosta!

Monnimuhennos

500 g monneja
2 dl kermaa
1 banaani
1 tlk ananasta
1 iso ruisleipä murennettuna

Sotke kaikki ainekset pataan ja anna kypsyä uunissa alatasossa 3-4 tuntia 120 asteessa
Muista perata monnit!Uolevi Pennanen
Asiantuntijaeläinlääkäri
eehy

Harriet Kirva
Ravintolakokki
Motelli-Ravintola Valtatie
Lähellä Äetsän kuntaa

© Copyright Eehy 1999-2004