Eläinten Ensihoitoyhdistys
Uutisia Lääkäri vastaa Hoito-ohjeet Tuotteet Staff Info

Kuinka toimit hirvikolarissa

Kuinka toimit hirvikolarissa
Kysymys vieraskirjastamme:
Rohkeaa ja uraauurtavaa toimintaa!!! Voisitteko näin syksyn ja hirvivaaran lisääntyessä tehdä esim. selvityksen intuboinnin vaikutuksesta liikenneonnettomuuteen joutuneen hirven lihan säilyvyydestä ennen jatkokuljetusta lopulliseen hoitopaikkaan. Hyvää jatkoa!

Toimintaohjeet

Kysymyksessänne esiintyy ristiriitaisuuksia. Jos hirvi on onnettomuuden jälkeen elossa ja täten kuljetettavissa hoitopaikkaan, ei kai oleellista ole lihan säilyvyys, vaan hirven peruselintoimintojen ylläpitäminen?

Mikäli kyseessä on kuitenkin onnettomuus, jossa hirvi menehtyy tapahtumapaikalle (lääkäri toteaa!), on hoitomenetelmä tämä tyyppillinen 3K:ta. Turhaa intuboida enää tässä vaihessa! Tässä ei auta todellakaan muu kuin perinteinen 3K, eli kylmä, kohoasento (pää alaspäin) ja yksi Koff tai Karjala, koska todennäköisesti autosi on lunastuskunnossa (älä nauti alkoholia ennen kuin poliisi on puhalluttanut sinut!)

Eli hirvelle 2K:ta ja itsellesi 1K, jos oikein ottaa päähän, niin lisää annostusta. Älä kuitenkaan ota koko pakkausta (24kpl)! Myrkytysriski (Pertti 5-2)!

TRI-1
Erikoiseläinensihoitoasiantuntija
eehy

© Copyright Eehy 1999-2004