Eläinten Ensihoitoyhdistys
Uutisia Lääkäri vastaa Hoito-ohjeet Tuotteet Staff Info

Koukun irroittaminen kultakalasta

Koukun irroittaminen kultakalasta
Kysymykset vieraskirjastamme:
Voi auttakaa nopeasti, rakas kultakalani Eero on pulassa. Ystäväni (entinen) kokeili uutta virveliään asunnossani akvaariooni. Upouusi levtäväsyötti, hiljattain TV shopista hankittu, toimi odotettua paremmin ja pyydysti Eeron. Nyt se ressukka ui koukku huulessa. Mitä teen?

Toimintaohjeet

Aivan ensimmäiseksi kannattaa muistaa pysyä itse rauhallisena! Siirtykää akvaarionne viereen, ja pyydystäkää kultakala sieltä esimerkiksi haavilla. HUOM! Jatkossa on toimittava nopeasti, ettei Eero tukehdu! Ottakaa kala toiseen käteenne pitävällä otteella, ja leikatkaa vapaalla kädellä (ja pihdeillä) koukusta väkänen poikki. Tämän jälkeen voitte pujottaa koukun ulos samaa tietä kun se on huuleen mennytkin. Mikäli ette saa väkästä katkaistua, lukekaa ohjeet pieneläinten anestesiasta. Nukuttakaa kalanne, ja nykäiskää koukku irti huulesta. Tyrehdyttäkää verenvuoto välittömästi. HUOM! Tämä on kuitenkin hätäratkaisu vain siltä varalta, ettette saa väkästä poikki!

Koukun irroituksen jälkeen muistakaa päästää kalanne takaisin veteen!

Jatko-ohjeina voitte suorittaa seuraavaa: Haastakaa TV-shop oikeuteen, jos uistimen pakkauksesta tai käyttöohjeista ei löydy nimenomaista kieltoa, jossa sanotaan että akvaariossa käytettynä kyseinen väline saattaa aiheuttaa vammoja akvaariokaloille.

Enskursio Mietikäinen
Asiantuntijaeläinensihoitolääkäri
eehy

© Copyright Eehy 1999-2004